Φαίνεται πως ο ψηφιακός πλέον κόσμος όχι μόνο αντικαθιστά τον παραδοσιακό τρόπο επικοινωνίας αλλά εξαπλώνεται και με ραγδαίους ρυθμούς με αποτέλεσμα η γνώση, η ενημέρωση, η πληροφορία από τοπική να γίνεται παγκόσμια σε χρόνους σχεδόν μηδενικούς. Η Εκκλησία στην πρόκληση αυτή της νέας πραγματικότητας καλείται, με σύνεση και διάκριση, να καταθέσει λόγο πίστεως, ζωής και αληθείας και στον κόσμο του κυβερνοχώρου, χωρίς ακρότητες και ενθουσιασμούς. Καλείται να αναδείξει και να μαρτυρήσει τον αδαπάνητο πλούτο της πίστεως και ευσεβείας Της, τα Μοναστήρια και τους ιστορημένους Ιερούς Ναούς Της, καθώς ο πλούτος αυτός αποτελεί την μόνη ελπίδα και ελευθερία μας στα αλύτρωτα αδιέξοδα μας.

Τα εκατομμύρια των ανθρώπων που καθημερινά πλοηγούνται στο ηλεκτρονικό σύμπαν δικαιούνται να ψηλαφήσουν την ελπίδα, να ανακαλύψουν τα θαυμαστά του Θεού, έχοντας όμως επίγνωση ότι τον Θεό εξακολουθούμε να Τον βλέπουμε στο πρόσωπο του αδελφού μας και όχι στην οθόνη ενός υπολογιστή.

Με τις σκέψεις αυτές χαιρετίζουμε και επαινούμε την αξιόλογη αυτή προσπάθεια του Δήμου Πλατανιά στα πλαίσια ανάδειξης του Ορθόδοξου πολιτισμικού αποθέματος του τόπου και της ευρύτερης περιοχής. Χαιρόμεθα που η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης συνέβαλε ουσιαστικά εις την υλοποίηση του Προγράμματος αυτού και ευχόμεθα μέσα από την περιήγηση του ψηφιοποιημένου παρόντος υλικού να οδηγηθούμε από τα δημιουργήματα εις τον Δημιουργό Θεό.

 

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΣ